2010. június 16., szerda



Egy kis India
Szaraszvati-Laksmi-Ganésa


Szaraszvati a Tudás- Laksmi a Szerencse Istennője, Ganésa az Akadályok Elhárítója. Ganésa elhárítja az akadályokat az utadból, hogy megszerezd a tudást, amivel felismerheted a szerencsédet.És a 3 az 1-ben

A Legfelsőbb Lélek, az Eredeti Úr. Szaraszvati, Laksmi, Ganésa, mindhárman csak az Ő egy-egy megnyilvánulási formája. Ha Őt szolgálja valaki, mindhármukat elégedetté teszi.

"Góvindám Ádipurusám tám áhám bádzsámé" (Góvindát imádom én, az Eredeti Urat)

(Brahma-Szanhitá)

Kár, hogy a szankszrit írásformát nem tudom megjeleníteni. Akkor a nyelv dallama, ritmusa mellett még az írásforma szépsége is láthatóvá válna.

Elnézést kérek a bennfentesektől, nem akartam sértést elkövetni. Szerény eszközeimből csak ennyire tellett.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon érdekeseket írsz és új oldaladat ismerem meg! A szanszkrít nyelvet is beszéled??? Barátaink ikrei jártak a "Tan kapuja" nevű buddhista főiskolára - a szülők legnagyobb megrökönyödésére - és emlékszem, az egyikük nagyon kínlódott ezzel a nyelvvel! Végül elvégezték és a szülők kedvéért még egy "normális" diplomát is szereztek. Jó gyerekek!:)

    VálaszTörlés
  2. Sajnos nem beszélem, csak hallgatom. Sokat jártam Krisnásokhoz, és ott mindig először a szanszkrit szöveget mondják el, majd a szavak jelentését, és végül az idézet fordítását. Állítólag 50 év kell a "középkezdő" szint eléréséhez.
    Egy kicsit frusztrál ez a lap, mert nagyon látszik rajta a járatlanságom. Épp csak megtaláltam azt az ikont, amivel képet lehet letölteni. Az elhelyezés, a méret, meg a szöveg még problémás. Azért kezdtem gyakorolni, hogy a bringabalatonos képeket fel tudjam majd tenni. Szóval, elnézést kérek a kinézésért!

    VálaszTörlés