2010. december 5., vasárnap

Összeesküvés elmélet


A mai agymenésemet egy interneten olvasott hír, jelesül a kínaiak által fújt "aranylufi"-ról szóló, indította el.
Abból a csalamádéból, amit időnként összeolvasok, kezd kialakulni bennem egy jó kis összeesküvés elmélet. Előre bocsánatot kérek, a racionálisan gondolkodóktól és az igazán tájékozottaktól, de most kedvem támadt egy kicsit "agyalni".
A "Hihetetlen Magazin"-ban (tudom, nem épp autentikus forrás) olvastam pár éve valami hozzászólást egy állítólagos hosszútávú stratégiával foglalkozó (talán) hírszerzőtől. Szerinte már a 60-as éveket megelőzően létezett a kínai-arab közös elhatározás arra, hogy mindenféle álhírekkel megpróbálják szétzilálni a keresztény egyházat (most szándékosan írtam egyesszámban). Többek között ez is alapja lenne egy világméretű hatalométvételnek. Véletlenül egyre több cikket olvastam az Illuminátusokról, titkos társaságokról, a Vatikán sötét ügyeiről (bankbotrány, pápagyilkosság, mészárlás a svájci gárdánál...), Jézushoz kapcsolódó különös, igazi vagy hamisított leletekről... stb.
Nem titok, hogy napjainkban Amerika és keresztény országok egyre több nagybankjának, ismert márkanevű nagy vállalatának arab tulajdonosa van. Az is közismert, hogy Amerika költségvetési hiányát Kína finanszírozza. Tulajdonképpen a dollár árfolyama Kínától függ. Érdekes módon a "világválság" nem nagyon rázta meg Kínát és az arab országokat.
Egy -már itt is idézett- olvasmányomból az derült kiderült, hogy a világ technikai paradgimaváltás előtt áll. Amerika a 90-es évektől ismeri az új technikát (talán már Kína is), ami kiiktatja az olajat, a szénhidrogéneket. Ennek az új tecnikának alapja az arany, a nemesfémek, a nemesfémek monatomikus formája, az elektromágnesesség, és köze van a szupravezetőkhöz. Sajnos én csak egy elvetélt zenész vagyok, nem tudom szabatosabban visszaadni a témában olvasottakat.
Viszont óhatatlanul felvetődik bennem a gondolat, hogy miért van olyan égető szüksége Kínának Tibetre, Amerikának Afganisztánra (túl a katonai-stratégia szempontokon). Lehet, hogy véletlenül mindkét ország bővelkedik aranylelőhelyekben? Véleményem szerint ez a technikai paradigmaváltás fogja eldönteni a világhatalom kérdését, és a háborúk igazi oka a nyersanyag lelőhelyek megszerzése. Lehet, hogy nem is vallásháború folyik a világban. Az csak mese a tömegnek, hogy önként és dalolva ölesse magát halomra. Annyival is kevesebb emberrel kell megosztani a Föld javait.
Így kicsit érthetőbbé válik az a korábbi hír is, hogy érdekes módon, Dél-Afrika aranyat vásárol, és az a mai internet hír is jobban felborzolta a kedélyeimet, ami elindította ezt az agymenést.

2 megjegyzés:

  1. Meggyőződésem nekem is, hogy a "fehér emberek" világa/hatalma letűnőben van. A sárgák és a barnák jönnek utánunk - és hogy ez miért van/lesz így, azt nem tudnám megindokolni, mert egyszerűen csak "érzem". Emiatt aztán valahogy olyan borzasztóan nem is bánom, hogy ez emberi élet véges, s efelé közeledem lassacskán én is.
    Csak azon szoktam elgondolkodni néha, hogy mi (vagy ki) vezérli ezeket a dolgokat ?
    Persze válaszom nincs rá....

    VálaszTörlés
  2. Igazából én is úgy vagyok, mint Te. Inkább csak érzem, mint tudom. Tudatlanságunk nem nagyon róható fel, hiszen a hatalmon lévők mindig gondoskodnak róla, hogy az igazi okok, indokok ne kerüljenek napvilágra, hiszen az információ hatalom. Sőt a hatalom alapja. Valahogy ezért is idegenkedem a történelemtől. Nem érzek garanciát arra, hogy birtokában lennénk az összes információnak, és aminek a birtokában vagyunk, az tényleg hiteles-e?

    VálaszTörlés