2011. február 18., péntek

Dühös vagyok

Tegnap Aranyosfodorka lapján a vízdíjakról , gázról és az élet "napos oldaláról" esett szó. Magam is előkaptam a decemberi víz-csatorna számlát. Megdöbbentő volt az összeadás vége. Mivel a víz-csatornadíj egy számlán érkezik, és a csatornadíjat a fogyasztott víz alapján számolják, nincs is értelme külön számolgatni. Mivel végfelhasználók vagyunk, nincs mód az adó visszaigénylésére, így nincs értelme annélkül számolni.
Nos: DRV (Balatonszárszó) 2010. decemberi víz-csatorna díj adóval: 1 m3 fogyasztás 1.081,25 Ft + alapdíj 675 Ft (ezt csak egyszer kell megfizetni m3-től függetlenül), vagyis összesen: 1.756,25 Ft az 1 m3.
A fogorvosi ellátás TB támogatásának megszünésével, illetve csak a foghúzás ingyenességével eljutottunk a "mónikashow" védjegyévé vált fogatlan országhoz. Ilyen vízdíjak mellett sokan meggondolják, hogy mikor mossák ki a ruháikat, mikor fürödjenek, zuhanyozzanak. Talán nem kell már sokat várni, hogy a "szépmosolyúak" országától eljussunk, a "koszos-büdös" magyarok országáig. Félreértés ne essék: ha a valós piaci értéke tényleg ennyi a víznek, gáznak, áramnak, téliszaláminak, ám legyen. Ha tényleg még mindig nagyon olcsó a német árakhoz képest, ám legyen: emeljék még feljebb. Csakhogy: akkor ne feledkezzünk meg a jövedelmeket sem a német jövedelmekhez igazítani. Bucigyuri bácsi után szabadon: nem az árak magasak, hanem a jövedelmünk alacsony. Ja, hogy tőlünk nyugatabbra kevesebbet lopnak felsőkörökben? Az "arisztokrácia", már ha a miénket annak lehet nevezni, mindig is például szolgált az alsóbb néposztályoknak. Nincs mit csodálkozni, hogy megdőlt az a mondás, hogy mindent lopnak, ami nincs lebetonozva (ma már azt is ellopják).
Hajrá Magyarország, hajrá Magyarok!!!
Sínen vagyunk. (Azért sem kell aggódni, hogy jön a vonat. Már rég elvitték a szinesfémtolvajok.)

2 megjegyzés:

  1. És én még azt hittem, Pécs vezet a víz-csatorna díjjal ! Hát érik az embert meglepetések....
    Naponta bombáznak a hírek, naponta kell újra meg újra átgondolnom, miképp tovább, hogyan lehetne lejjebb srófolni a "fantasztikusan magas" igényeimet.És mi lesz a nálam még sokkal szegényebbekkel ? Mi lesz a fiatalokkal, ha nem kapnak munkát és már mi se tudjuk segíteni őket ?
    Annyira reménykedtem, hogy nekem már nem kell megélnem még egy forradalmat, de mostanában elbizonytalanodom.

    VálaszTörlés
  2. (Forradalom ? - ugyan má'- hisz lassan mindent karosszékben ülve (tv-előtt) "élnek meg" a legtöbben... és/vagy a számítógép előtt ülve... vagy a kormánynak (pártnak /önkormányzatnak) küldött levélben - (bár nem sok mindenkiből "nézem ki", hogy válaszolna - ismerőseim köréből. Sok "nagy forradalmár"-nak elég- ha kiéli magát a hülye kommentálásból ( online újságokban) és vagy a hülye e-mailok (pps) küldözgetésében.
    &Aranyosf. és másoknak... egy-egy hírt több helyről leellenőrizni! - (mielőtt elkezd bárki is "duzzogni" magában... vagy írogatni róla- pl. vízdíj (pécsi) - és "megfelelő" honlapokat (is) nézegetni! - Bocs' remélve nem sértettem senkit sem !

    VálaszTörlés