2012. február 13., hétfő

JANIS JOPLIN - PIECE OF MY HEART

Dalfesztiválok, megasztárok, X-faktorok....




Emlékszik még valaki azokra a sovány, szálkástestű fiúkra, lányokra? Amikor nem a szteroidtól felpumpált gorillák kopasz feje fénylett a sötétben? Amikor a zenét még zenészek hangszerekre írták és hangszereken játszották, nem számítógépes programmal csinálták? Amikor a muzsikusoknak még lelke is volt, és nem kellett mímelniük az eksztázist?

2 megjegyzés:

  1. „Sajnos” én még emlékszem. És jobb lenne, ha nem emlékeznék, mert akkor nem vágyódnék állandóan vissza abba a másik világba…
    Épp a napokban láttam (legalább harmadszor) azt a másfél órás ABBA filmet, mely a felfedezésüktől az abbahagyáson túli, mai hétköznapjaikig kíséri végig a 4 énekes életútját. Még sosem tűnt fel, de most „ráfigyeltem”, hogy a lányok pl. milyenek voltok felfedezésük és ABBÁ-vá válásuk előtt és milyenek lettek az alatt a pár év alatt, amíg bejárva a fél világot, szinte mindenkit rajongójukká lettek. Nem azt mondom, hogy Agnetha első két fogacskája közti távolság megszüntetése, vagy kisebb alakformálás miatt volt sikerük – sőt… de végül is a szépségideálnak való megfelelési kényszer teszi ezeket a közönség előtt álló embereket néha olyan egyformává. Az ízlés pedig állandóan változik - szerintem ez is „gombnyomásra” megy – azok érdekét szolgálva, akik az épp aktuális divatot irányítják – s vele együtt persze saját pénztárcájukat tömik degeszre.

    VálaszTörlés
  2. Imádom! DE, amiről írtok, az csak a külcsin. El ne felejtsük, hogy abban az időben is volt már kábítószer, bisex, lalala...Woodstock, hippikkel, .. és szegény ezért is élt mindössze 27 évet.
    AKKOR, ez a szüleim szemével nézve pont olyan volt, mint amit Te írsz most a szteroidtól felpumpálásról, számítógépes programok felhasználása, stb. Változnak az idők, ez tény!
    Ma is vannak igazi zenészek és meg is szoktad találni!!!:)))Hála az égnek!!! Őket kell hallgatni, meg a régi, igaziakat!...pussz

    VálaszTörlés