2011. szeptember 15., csütörtök





Szezonvég....


A hétvégén Ágotával lenyomtunk úgy 150 km-t bringával. Útirány: Szárszó-Szántód (komp)-Tihany-Badacsony-Szigliget-Keszthely. Másnap csak laza kerekezés Keszthelyen és Hévízen. Harmadnap Keszthely-Fonyód-Lelle-Szárszó. A Balaton vize 23-24 fok volt. Természetesen vízre szálltunk. Ennél szebb vénasszonyok nyarát nem is kívánhatnánk magunknak. Sajnos a Déi parton szinte már minden bezárt. A kedvenc fagyizóm Balatonmárián is lehúzta a rolót. A vízben is nagyon kevesen voltunk, de aki bemerészkedett, az nehezen tudta otthagyni, olyan selymes-símogató volt.
Pesten meg várt az "agyhalál". A húgyszagú kánikulában, a belvárosi mocsokban álldogálva a közlekedési lámpánál olyan szerencsésnek éreztem magam, hogy csak néhány nap és rohanhatok vissza az én kicsi falumba.
Pesten sajnos jobban elér a mocsok, a világ, a politika. 120 kilométerrel odébb nemcsak a város, de ezek is lassan mögöttem maradnak.

Kudelász Nóbel

Nem lett jó vége

Ádám meghalt. Eltemettük.
Évának a foga hull.
Egy dobozzal a kezében
öregesen, konokul

áll a kertben.Már csak
almalevet ihat,
tartósított bűnt nyakalhat.
Szervezetére kihat

az ellopott bűnbeesés
okozta felfordulás.
Postára vár. Utánvéttel
érkezik a megváltás.

(A hétfejű zsákmány
Fiatal költők antológiája
Mentor Kiadó Marosvásárhely, 1998.)

2 megjegyzés:

  1. Tény és való, a város (akár kisebb is) mocskából nagyon jó kikerülni, akárha csak pár órára is...
    Mellesleg csak azt tudnám, hogy a csudában érik azt el, hogy olyan muskátlik vannak néhol, hogy tényleg több a virágja, mint a levele (lásd: első kép). Az enyémek sosem hoznak ennyi virágot, pedig többször kapnak tápoldatot is....igaz, nem "futók" csak "rendesek"...

    VálaszTörlés
  2. Jópofa a vers, vagy hogy is írjam, tetszik!:)
    Amúgy pedig szerencsésnek érzem magam... Igen, minél távolabb a várostól, ha teheted!

    VálaszTörlés